Ett sista kapitel

Idag, fredag den 14e september klockan 10:20, somnade vår älskade Helena in. Hon var lugn, trygg och omgiven av familj och vänner.

Bloggen har betytt mycket för henne och allt stöd har gett Helena så mycket energi och glädje.

Vår älskade Helena lever vidare i alla våra hjärtan och hon kommer vara enormt saknad.

Kampen mot cancer är inte slut,
Fuck you döden!

20120914-163539.jpg

Comments
48 Responses to “Ett sista kapitel”
  1. Lisa skriver:

    Saknar henne så ofattbart mycket. Hon var en sådan fantastisk person. Livet är så ofattbart orättvist i bland.

  2. Maria Ljungeskog skriver:

    Åh nej!!
    Kära härliga Helena!
    Tack för att du delat med dig om dig och din hemska sjukdom.
    Trots sjukdomen har du levt och låtit glad i dina inlägg.
    Hoppas du fick dela dina sista dagar med dina nära och kära.
    Himmelen har fått en till vacker och glad ängel idag.
    Vila i frid, du kommer rocka fett där uppe:).
    Lider med dina nära och kära i denna stund.
    Varma hälsningar Maria.

  3. Petter skriver:

    Så sorgligt. Jag kände inte Helena men följde bloggen efter jag hittat den i våras. Det gick väldigt snabbt efter att hon fått beskedet och när hon slapp amputera benet kändes det oroligt. Det lät inte bra men hoppet fanns där.
    Tack för en blogg som visade på en rejäl vilja att klara kampen och få fortsätta leva. Tack för att du visade en sådan kämparglädje och jag hoppas andra i samma situation blivit inspirerade.

    Jag har en kompis som är i samma situation och tyvärr också snart kommer att nå vägs ände. Det känns aldrig bra men han liksom du Helena vägrar att ge upp kampen även om det verkar fruktlöst.

    Jag fäller en liten tår och skänker dig och dina närmaste en tanke. Du levde hela tiden till fullo och njöt så gott du kunde. Cancerfonden får en slant och jag hoppas vi besegrar denna vedervärdiga sjukdom som rycker bort alltför många i förtid.

    //Petter

  4. Anna-Lena skriver:

    Tack för att vi fick låna dig Helena och allt som du gett till oss som fått lära känna dig. Saknar dig.

  5. Marie zachrison skriver:

    Jag har en vän som inte lider mer. Jag kommer bära med mig vårt sista samtal.
    Vila i frid, Helena.

    Till Helenas familj och närmaste vänner:Jag beklagar er sorg och önskar att ni sluppit detta. Helena var lyckligt lottad som hade er alla så nära. Sänder mina tankar och en stor kram till er alla.

  6. Linn skriver:

    Vila i frid<3

  7. Fredrik Håkansson skriver:

    Helena det gör så sjukt ont i hjärtat och huvudet värker efter alla tårar. Efter att jag fick beskedet idag så känns allt så jävla konstigt. Det är alltid orättvist när en människa drabbas av en sjukdom som kostar henne livet. Men med vissa människor känns det extremt orättvist. Just för att dom är så bra och sprider massa energi och glädje. Du Helena var en sån människa, en människa man blir glad av och får energi från. Det är med är med sorg i bröstet man tvingas ta farväl av dig. Det här klotet behöver fler som dig.

    Du kommer vara väldigt saknad både som vän och kollega.

    Fredrik

  8. varskriksbloggen skriver:

    Psalm 432. Fina. Fina Du.
    Var inte rädd. Det finns ett hemligt tecken, ett namn som skyddar dig nu när du går. Din ensamhet har stränder in mot ljuset. Var inte rädd. I sanden finns det spår. Var inte rädd. Det finns en mörklagd hamn, du ser den inte nu men färdas dit.
    ………………………………………………………………………………………………………………………………………….

    Tack för att du delade in i det sista, för att du visade ett mod och en kämparanda utan motstycke. För att du vågade visa dig sårbar. Du visade också så tydligt vad som betydde mest för dig.
    Din familj, kärlek och dina många vänner.

    Förra veckan så fick jag en liten chattstund med dig, tack. Du mindes de galna glada dagarna av virvlande ungdom. Mitt i allt minns jag dig med det högsta skrattet och den mest levande av alla.

    Sov så gott nu vacker. Det är väl klart att det var dags att åka en blåsig dag som denna. Nu får du fartvind till den magiska galax som blir din nästa hamn.

    Kram/Anna

  9. Helena skriver:

    ♥ ♥ ♥ ♥

  10. Karolina Larsson skriver:

    [*]

  11. Åsa skriver:

    Sov så gott, fina Helena…

  12. Martina K. skriver:

    Helena, du inspirerade mig – tack fina du. Sov gott. ❤

  13. kicki b skriver:

    Sov gott finaste Helena

  14. Pia-Lotta skriver:

    Du finns i mina tankar och i mitt hjärta! Tack för att du delade med dig genom bloggen allt du gick igenom, din kämparglöd, din härliga raka berättarstil och din underbara humor, har satt spår och kommer att påverka mig lång tid framöver. Mina tankar till dina fantastiska nära och kära! Sov gott & på återseende!

  15. Agi skriver:

    Farväl Helena, hoppas du sitter snart på en molnkant och dinglar med benen, fri från smärtor. Det gick så ofattbart fort, sov i ro.

    Varm medkänsla till dina anhöriga, deltar i sorgen fast jag inte kände Helena personligen. Hon var så levande. Tack för sådana människor.

  16. lili skriver:

    Så otroligt ledsen att höra detta. Sänder tankar och styrka till familj och vänner. Vad fort det gick. Vila i frid, kära Helena, som jag inte kände men som delade med sig så varmhjärtat här på bloggen. Ditt minne består.

  17. Angela skriver:

    ❤ ❤ ❤ <3<3<3<3<3
    Helena jag är så tacksam för att jag hann skicka dig ängelljuset & örhängena.
    Nu är du på väg till de andra änglarna.
    Dansar fri från smärtan.

    Avskyr ordet vila i frid.
    Klart de ska vara frid, lugn, ro fast vill se de som en virvlande dans fri från sjukdom & smärta.

    Tänder ett ljus för dig

    Kram & tack för kontakten vi fick

  18. Angela skriver:

    Glömde – fuck you döden.
    Fuck you cancer.

    🙂

  19. Susanne Jonsson skriver:

    Det gör så ont i mig att du är borta fastän jag inte kände dig. Så orättvist! Tänker på din härliga mor och din familj som inte får ha dig hos sig längre.
    Du lyckades med att inspirera många runt ikring dig med din blogg och din glöd, du har verkligen gjort ett avtryck för eftervärlden. Min familj är fast beslutna att fortsätta kämpa mot cancern så vi räcker FUCK YOU DÖDEN!

    Stora kramar till dig Helena

    / Susanne, Jörgen och Smilla

    PS uppmanar alla här att ge sitt bidrag till cancerfonden…många bäckar små.DS

  20. Anna skriver:

    Kram och styrka till Helenas familj och vänner!

  21. Mia skriver:

    Beklagar så djupt från mitt hjärta. Vila fridfullt vackra kreativa ängel!

  22. Anna Starrin skriver:

    Tack för att jag fick lära känna dig! En av de mest livfulla och vackraste personer jag har träffat! Du saknas mig! Jag kommer alltid att bära med mig minnet av dig och berätta många fantastiska historier om dig! Jag vill också skicka mina varmaste tankar till din fantastiska familj och dina vänner!

  23. Katrin skriver:

    För alltid borta, men aldrig glömd. I våra hjärtan är du gömd.

  24. Nettan skriver:

    Min älskade ängel! Det gör ont! Du var, är och förblir något stort och unikt! Önskar jag kunde vara hos dig! Det känns skönt att veta att du hade så många runt dig du lämnade vår värld! Kommer för alltid sakna dig!

  25. Anna S skriver:

    Hjärtat blöder för en sån fin kämpe som Helena! All omtanke och kärlek till Helenas fina vänner och familj i denna stund! Den varmaste av kramar, Anna

  26. Lisa skriver:

    Måste in och kolla då och då, och sanningen som jag har så svårt att akseptera slås emot mig varje gång. Läser och läser genom din blogg igen och igen och slås av din styrka, humor och inspiration hela vägen, samt din familj och dina vänner som var runt dig hela tiden och stöttade dig. Vilken gåva att jag fick lära känna dig och du kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Mina tankar går till din kära familj och dina vänner. Sov i frid kära Helena och ha lite koll på oss där uppifån, jag vet att du kommer att finnas där och det känns tryggt. Kram

  27. Pernilla K skriver:

    Finaste Helena. Det är så svårt att förstå att du inte är här. Du som är så sprudlande, en riktig glädjespridare fylld med energi. Kommer alltid att minnas dig precis så. Hoppas av hela mitt hjärta att du har det bra där du är nu. Sittande på ett moln, kikar ner på oss och blinkar med dina fantastiska ögonfransar. Vila i frid!

  28. Klara Frankzén skriver:

    Det är så ofattbart sorgligt! Helena vacker på utsidan såväl som insidan!
    Tack för att jag fick lära känna dig! Jag som till en början trodde du var en kaxig hårding fick snart uppleva att du var allt annat än det. Du var så oerhört varm och god, klok, skärpt och med en underbar humor! Mötte en alltid med en kram. Du kändes så fantastiskt grundad i dig själv, du utstrålade styrka och harmoni. Kan för mitt liv inte förstå vad som har hänt. Det är en sådan förlust!
    Många varma tankar och styrkekramar till Helenas närmaste!
    Klara

  29. Vivi skriver:

    Reblogged this on Vivi Linde – Andlig prinsessa på vift i världen and commented:
    Bloggen Fuck you döden som jag och många har följt har nu tagit avsked. Helena som i motvind kämpat mot sin cancer har somnat in. Känns otroligt sorgligt…

    RIP Helena och vila i frid..

  30. fredkarlen skriver:

    Vila i frid kära Helena!

  31. Karin Malm skriver:

    Nej…! Även om jag inte kände Helena har jag följt hennes blogg och hoppats in i det sista att det skulle gå hennes väg. Det är orättvist att livet togs ifrån henne. Mina tankar går till både Helena och till hennes närstående. Kampen mot cancer fortsätter.
    Fuck you döden!

  32. Så sorgligt. Fick en tår i ögat fastän jag aldrig kände henne, men läste hennes blogg ibland och gissade att ett sådant här inlägg kunde komma… ändå var vi ju många som hoppades att hon skulle lura döden, tillfriskna, fortsätta sprida energi.
    Men det går inte alltid så som vi önskar…
    Många styrkekramar åt alla er Helenas nära och kära.

  33. Karin W H skriver:

    Det har gått några dagar nu. Ofattbart att Helena inte finns med oss längre. Det går inte in i min tanke..en sprudlande ung glad tjej full av energi, varför? Det får vi aldrig veta men det känns skönt att veta att ingen oro ångest smärta finns kvar. Ha det skönt Fina
    Helena tills vi ses i en annan värld så småningom vet bara inte när..Sänder varma tankar till dina nära o kära.
    Helena du fattas mig o min familj.
    Karin

  34. Hanna skriver:

    Fina du! Jag känner en stor sorg med din familj och vänner. Kampen mot cancer ska vi fortsätta med! Många kramar till dig på andra sidan och dina nära & kära!

  35. Madde skriver:

    Saknar dig ❤

  36. carro1065 skriver:

    Kännde dig bara genom bloggen. Så orättvist att du inte fuckade döden. Men kampen går vidare. Saknar dig! Kram Carro

  37. Linn skriver:

    Vila i frid. Du förtjänar frid efter din kamp.

  38. Fia skriver:

    Så ofattbart!! Vila i frid, Helena!
    Kram Fia

  39. Fredrik skriver:

    Hur har du det min älskade Helena?

    Jag vet ju att du har fått en alldeles egen och speciell himmel som du hänger i… den finaste av dem alla! Du håller garanterat låda och ser till att det är stök och skoj dagarna i ända 🙂 Ser framför mig att du har fått en massa sköna polers, som ser upp till dig och gladeligen hänger med på dina galna upptåg… jo jo!

    Här nere är det inte sig likt… 1,5 månad sedan du – det vackraste jag hade försvann framför mina ögon. Dagarna rullar på, men näää…de bara är, går och känns overkliga…betydelselösa.

    Jag uttrycker bara det som känns utan dig, även om jag ser dig framför mig nu och vet vad du kommer säga åt mig!

    Jag älskar dig och saknar dig stjärnstopp!

    Ses imorgon i Skogs…

    • Marie zachrison skriver:

      Så glad, kär och nöjd Helena var när hon träffat dig. Du gav henne så mycket den tid du fanns med. Bär med dig det. Kram.

  40. Lisa skriver:

    Måste in ibland och kolla, har inte riktigt aksepterat och har svårt att förstå. Du gav oss en så fin avskedsstund för dig och prestens ord om att det behövdes en rejäl projektledare där uppe är den enda meningen jag kan ta till mig för att du togs ifrån oss så tidigt. Men egentligen, kunde väl ha klarat sig ett tag till. Ordning har det säkert blivit iaf. Tänker på dig varje dag och saknar dig. Kram

  41. Madde skriver:

    ❤ ❤ ❤

  42. Pia-lotta skriver:

    Mina tankar går till Helenas familj, nära & kära idag. Tänker ofta på er och på Helena.

    Massor av kramar!

  43. Anna Starrin skriver:

    Tänker på dig och saknar dig Helena!

Lämna en kommentar